Onze Jachthaven

Vragen? 0346 - 261667

 

In het uiterste zuidwesten van de Loosdrechtse Plassen, waar de Kalverstraat en het Tienhovenskanaal bij elkaar komen, ligt Jachthaven Manten.

Een rustige haven, gelegen in het mooiste hoekje van de plassen, tussen de twee prachtige natuurgebieden de Zuidelijke Kievitsbuurt en de Bethune Polder. Bij de overwegend zuidwesten wind ligt Jachthaven Manten altijd aan hoger wal, waardoor het ook in de haven goed toeven is.

Vanaf Jachthaven Manten kunt u leuke tochten maken naar bijvoorbeeld Utrecht. Via de Vecht en het Hilversumskanaal weer terug naar de Loosdrechtse Plassen. Of natuurlijk ‘gewoon’ een tochtje over de fraaie plassen waar Loosdrecht zo bekend om is.

De jachthaven is centraal gelegen, ca 10 min. van Breukelen en Maarssen, ca 15 minuten van Loosdrecht. De mooie omgeving biedt ook gelegenheid voor wandel- en fietsliefhebbers.

AANVRAAG LIGPLAATS 


GESCHIEDENIS HAVEN

In 1913 werd Peter Manten gevraagd of men een boot neer mocht leggen in het riet aan de overkant van de weg. Dit was het begin van Jachthaven Manten.
Peter Manten was boer en koddebeier en het stallen van boten vormde een welkome aanvulling op zijn karige loon.

Tien jaar later, in 1923, werd Jachthaven Manten officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. 

In bijna een eeuw tijd is de haven uitgegroeid tot het bedrijf dat het nu is. Elke generatie Manten heeft in de loop der jaren zijn invloed laten gelden. Inmiddels runt de 4e generatie de haven met veel toewijding.

 
Een rustige haven gelegen in het mooiste hoekje
van de Loosdrechtse Plassen